miercuri, 29 septembrie 2010

Handmade in Focsani!

Chiar daca vrem sau nu sa recunoastem, se simte "criza" si in lumea handmade. Creste numarul persoanelor care trec dezinteresate pe langa un targ de acest gen. Ce e de facut?? Vorbeam zilele trecute cu dl. "facutdemana" :) si mi-a dat raspunsul. LIPSESTE SPECTACOLUL! Ca sa faci dintr-un targ un spectacol iti trebuie echipa...spatiu...timp...multa munca. Nu e imposibil, doar greu de realizat! Dupa cateva zile de stors neuronul si cautat solutie in conditiile date, am gasit o solutie. Daca voi reusi s-o duc pana la capat? Nici eu nu stiu acum. Dar sa va spun planul...iar daca vor fi sustinatori, se va realiza.
Am ales sa fac cumva sa testez "atractia" oamenilor din Focsani fata de handmade. Initial m-am gandit la un loc pe care sa-l inchiriez(e cam frig ca sa fie in aer liber)...n-am primit raspuns la timp...de ce n-as face la mine acasa?? Nu e mult loc, dar daca vor fi multi doritori, voi gasi solutii(deja le am:)). Va fi o expozitie de produse handmade. Muzica...o cana de ceai...ceva prajiturele(facute de mine:) ) si workshop(momentan am in minte tehnica servetelelor pe textile. Dar va trebui sa fac ceva afise. Cei care vor fi interesati vor citi acest post si vor primi toate detaliile pe mail. Prin urmare, daca doriti sa participati va trebui sa-mi lasati mesaj la benny77@email.ro. Mai multe date organizatorice am sa va dau pe masura ce voi avea "sigurante". Pana atunci astept sfaturi. Iar daca din intamplare cititi aceasta postare inainte de a face eu afisul, ma puteti ajuta anuntand persoanele pe care le cunoasteti. Multumesc
Noi detalii:
- locatia: ANL sud(detalii vor primi pe mail cei care vor confirma participarea)
- data: 28 nov iar daca vor fi multi participanti va mai fi o editie pe 5 dec(aprox 15 participanti pe editie)
- confirmarea se face pe mail
- vom face cadouri cu manuta noastra pentru cei dragi cu tehnica mentionata mai sus
- poti participa la workshop(in acest caz vei afla toate detaliile necesare) sau poti fi simplu privitor.
Momentan atat. Voi reveni!

sâmbătă, 25 septembrie 2010

"Doar cadouri handmade!"


Ocazii de a oferi un cadou sunt nenumarate in decursul unui an. Fie avem o ocazie speciala, fie pur si simplu vrem sa facem o bucurie. Cum alegem cadoul? Unii se gandesc cu mult timp inainte, altora le ia doar cateva minute. Daca nu va incadrati in a doua categorie(a celora care doar vor sa scape de "obligatie" si intra in primul magazin si cumpara ce-o fi...cadou sa fie), atunci cu siguranta veti alege un cadou potrivit. Cu putin timp in urma am lansat un concurs a carui tema era" ce v-ar determina sa cumparati handmade"? Prin urmare, daca tot "plamaditi" un cadou...de ce sa nu fie si handmade? Unii au spus ca ar alege handmade daca ar fi "dupa buget". Prin urmare...lansez campania "Doar cadouri handmade!"
In ce consta?
" vreau un cadou pentru o prietena...sa fie un obiect vestimentar(sau accesoriu)...sa se incadreze in suma de 40 ron. stiu ca-i plac lucrurile iesite din comun...culorile vii....etc."
A fost un exemplu.
Rolul meu este de a da viata obiectului care va bucura. Daca iti place ceea ce-am facut, te-ai ales cu un cadou! Daca nu...obiectul ramane fara stapan fara nici o suparare.
Tot ce trebuie sa faci este sa-ti exprimi dorinta la acest post!
START!

Leul - 40 ron


Caciula tricotata din fir lana. Cine o va purta? O persoana careia ii place sa socheze din cand in cand :)...o persoana indrazneata, copilaroasa, putin nebuna, care are incredere in ea si vrea sa iasa din anonimat.

vineri, 24 septembrie 2010

Sal cu amintiri- 130 ron



Un sal tricotat din fir multicolor de lana avand dimensiuni 40/95 cm, cu tenta de extindere. Pastreaza amintirea frunzelor de toamna si a fluturilor ce zboara vara, fiind un bun scut impotriva sagetilor gerului ce va urma.
Se spune ca la orice produs, pentru a deveni mai atragator, trebuie sa-i faci o poveste. Care este povestea lui? Realitatea!
" Rar fac lucruri care necesita o perioada mai lunga de timp. De ce? Pentru ca trebuie sa evit sa am in acea perioada o alta idee(exista riscul sa las produsul inceput) si exista riscul sa-mi pierd rabdarea :). Prin urmare, pentru a nu pica in asa ceva, am grabit ritmul. Cum ma intorceam de la munca,incepeam sa lucrez! Am dat la o parte restul. Printre ele s-a aflat si mancarea. Astfel ca m-am trezit spre sfarsitul proiectului cu niste ameteli deranjante. Ieri n-am putut sa mai fac nimic. A trebuit sa dorm doar pe partea dreapta, pentru ca daca ma intorceam, ameteam. Orientarea mea in spatiu a fost si ea afectata, asa ca "m-am atins" cu alta masina. Va trebui in urmatoarele zile sa-mi repar greseala. Asta e!"

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Maria...la 2 ani



pentru cei care nu intelegeau...e nepoata mea :)

vineri, 17 septembrie 2010

Primul meu premiu


Ieri am primit un premiu dulce de la Elena
Era o prajiturica...pe care am papat-o! Ce trebuie sa fac acum? Sa fac alta prajiturica pe care sa o dau ca premiu altor persoane- 15 la numar.
Prin urmare:
1 Handmadedolls
2 Peticel
3 Herina
4 romantica - fantezie
5 katafolt
6 damedora
7 ladybeads
8 handmadeina
9 atelierm
10 glorybox
11 daiana
12 Geta
13 bubbles
14 aitch
15 Laura
Am obosit! :)
Acum va trebui sa anunt pe toata lumea din lista, pentru a preda stafeta :)
Pofta buna!

miercuri, 15 septembrie 2010

marți, 14 septembrie 2010

Caciula - Alba ca Zapada - 35 ron



De dimineata am aflat de la stiri ca iarna aceasta va fi cea mai geroasa din ultimii x ani. Cu siguranta vom avea nevoie de multe lucruri grose. Iar pentru a va pregati din timp, va propun o caciula tricotata din bumbac gros. Sa va tina de cald!

Se intampla in Romania

De dimineata, un coleg de munca venea la serviciu. Sta intr-un sat nu foarte departe de Focsani. Venea cu Dacia lui amarata...cu nevasta... si cu cine o mai fi fost in masina. Este oprit de politie. Primeste o amenda de 10 mil. Pentru? Transport ilegal de persoane. Si pentru ca nu a vrut sa semneze procesul verbal, a oprit pe altul si l-a pus sa semneze. Prin urmare, daca vedeti o babuta stand pe marginea drumului, asteptand sa o ia cineva, sa nu opriti! Masina are 4 locuri libere pe post de decor! Sa nu le ocupati! Exista amenda oare pentru prostie? Cred ca daca s-ar face o lege, am acoperi deficitul bugetar din prima luna! Vedeti ca sunt solutii anti-criza?!
P.S. Plecati de aici daca aveti ocazia!

Concurs!!!


http://facutdemana.com/concursuri/castiga-o-brosa-handmade-de-la-gariana-facutdemana-com/

vineri, 10 septembrie 2010

Guler lila - 35 ron




Putin speriata de vremea de afara si dupa cateva zile de non-handmade, m-am hotarat sa intru in lanul de fire. Am ales un fir gros de lana, l-am dat in doua(dublu) si am tricotat un guler avand ca dimensiuni 38 cm inaltime/22*2. Este destul de inalt pentru a va proteja urechile iar daca incepe si ninsoarea il transformati in caciula :) I-am atasat si o brosa realizata din fir fantezie, ca sa-l fac putin pufos :) Se poate folosi pe post de "cadou" in luna decembrie! :P

marți, 7 septembrie 2010

Ziua de azi

Ziua de azi a fost obositoare...prea obositoare ca sa mai gasesc ceva frumos in ea. Sunt obosita si trista. Nu mai am putere. Plang prea usor cand sunt obosita si in jur e multa singuratate. Viata e frumoasa?

sâmbătă, 4 septembrie 2010

Greutatile provincialului

In acest moment trebuia sa fiu in Bucuresti la targ. M-am trezit la 5:45, mi-am carat bagajul la masina, m-am rugat sa porneasca masina...dar n-a vrut. Am probleme de ceva timp cu pornirea...fiecare isi da cu parerea...schimb...ca poate o fi de la sau de la...si iata ca de ce mi-a fost frica n-am scapat. Nu pot ajunge la targ. Am asteptat pana la 8 sa deschida la service...am dus-o... mai pe ghicite...au gasit probl. Sper. Adica porneste. Cat timp va porni, nu stiu. Sper sa ajung macar maine la Bucuresti. Oricum, am pierdut o zi de targ. Alta varianta de-a participa la targ nu am, decat cu masina. Sunt prea multe bagaje pentru a veni cu alt mijloc de transport. Daca nu aveam masina, nu faceam handmade. Cand am zis ca am sa-mi iau masina, bunicu a dat din cap in sensul "vrabia malai viseaza". Ai mei n-au avut masina. Am "condus" prima data o masina dupa 25 ani. Permisul mi l-am luat la 29. Daca stau sa ma gandesc... parca au fost "ordonate de Barbosu". Dar azi vad si dezavantajul faptului ca am masina. Si al faptului ca nu se organizeaza targuri si in orasul meu. Asta e daca stau la cucurigu din deal. Va intrebati daca se castiga bine din handmade? :) Pai din vanzari scadeti transportul(in cazul meu benzina), cazarea(daca nu vrei sa deranjezi lumea), taxa de targ, pretul materialelor, munca...mai avem din ce s-o scadem si pe asta?? Dar mergem inainte. De ce? Pentru ca este pata de culoare care ma ajuta si m-a ajutat sa nu-mi para rau ca sunt. Ce compromis fac? Merg 3/4 din orele lumina la un job pe care nu prea il suport. Si fac asta pentru a putea duce mai departe ceea ce iubesc. Sper sa gasesc macar o singura persoana care sa se roage maine de masinuta mea sa mearga :) Va las acum si sper sa veniti si maine la targ :)

joi, 2 septembrie 2010

miercuri, 1 septembrie 2010

Marul - 55 ron


Tricou bumbac marime S, copacul este realizat din lana impaslita